top of page

Компания от Сингапур строи завод за производство на части за автомобили край Пловдив


Компания от Сингапур изгражда завод за производство на части и аксесоари за автомобили край Пловдив. "Зeшенг Интернационал ПТЕ" ще строи предприятието си чрез дъщерната си фирма в България "Зиес Юръп" ЕОО, съобщава местната медия "Марица".


Предприятието ще е със застроена площ от 11 784 кв. м. То се намира в землището на с. Радиново, част от Индустриална зона "Марица", а общата площ, закупена от инвеститора, е близо 29 декара.


"Зиес Юръп" ЕООД е регистрирано в София с управител Чен Инси. Преди дни той е заявил инвестиционното си предложение в РИОСВ Пловдив.


По план в производственото предприятие ще се разработват, развиват и произвеждат алуминиеви профили с широко приложение в автомобилната индустрия. В програмата на възложителя е включено изграждане на модерна и автоматизирана производствена сграда, в която ще се монтират нови линии за екструдиране на алуминиеви профили с 4 хидравлични преси.


Към обекта ще има още зона за опаковка и спедиция на готовата продукция, столова, битови помещения на два етажа, както и открит паркинг за 34 автомобила. След старта на фабриката в производството първоначално ще работят между 30 и 50 човека на една смяна от 8 часа.


За предприятието вече има издадено становище за реда за присъединяване към електроразпределителната мрежа на "Електроразпределение Юг" ЕАД. Според задание на "ВиК" Пловдив има техническа възможности за захранване с питейна вода чрез проектиране и изпълнение на уличен водопровод. Изграждането на инфраструктурата, в която е заложен и нов път, фигурира в концепцията за "Интегрирано, икономическо, устойчиво и ниско въглеродно развитие на Тракия икономическа зона и Южен централен регион".


Инвеститорът е направил сериозно проучване в България, преди да избере локацията край Пловдив. Според резултати от наблюдаваните икономическите тенденции се засилва интересът към изграждането на производствени предприятия в индустриалните зони на община Марица.


Като глобален доставчик на алуминиеви продукти за автомобилната индустрия, Unison се ангажира с устойчивото развитие. Член е на международната Инициатива за управление на алуминия - ASI, и е ориентиран към разумно производство и управление на бизнеса чрез ускоряване на прехода към зелена енергия.


Оригиналната публикация е от сайта https://enterprise.bg:


bottom of page