top of page

Тим Курт, „Аурубис България“: Стремим се да задаваме стандартите за устойчивост в индустрията


„Осигуряваме ресурси за трите мегатенденции - свързаност, дигитализация и декарбонизация, като водещ производител на метали, и се стремим да задаваме стандартите по цялата верига на доставки в нашия сектор. Истински високата цел е така да сме полезни за веригата на ценностите - човешките ценности. В това е смисълът на устойчивото развитие“. Това заяви Тим Курт, изпълнителен директор на „Аурубис България“ по време на годишната среща „Светът през 2023“, която се състоя на 6 февруари 2023 г. в София.


Събитието е част от мрежата международни форуми The World Ahead на списание The Economist и събра в столицата президента Румен Радев, служебния министър-председател Гълъб Донев, водещи анализатори и представители на бизнеса.


„Ако животът на нашите потомци е осигурен и пълноценен, тогава не сме пропилели настоящето“, подчерта Курт в обръщението си на форума. Той участва в дискусията за устойчиви модели на развитие, иновации и трансформация заедно с други представители на бизнеса. Изпълнителният директор на „Аурубис България“ представи дългосрочните цели на компанията в цикличното оползотворяване на ресурси, енергийната ефективност и дигитализацията.


„Живеем във време, в което понятието устойчивост съжителства с „криза“, „война“, „енергийни сътресения“, „несигурност“. Нашата отговорност е да преодоляваме обстоятелствата, като разработваме и прилагаме решения, които да осигурят тези след нас. Тези усилия изискват солидарност и нямаме право на провал“, заключи Тим Курт.





bottom of page