top of page

Кузман Илиев: Водевилната игра на мумурандуми и ротации прикрива колапса на енергийната ни сигурност


Докато си играем на сръдльовци и кой е по-по-най-праведен евроатлантик, стигнахме до ръба на пропастта. Тези хора са безкомпромисни, дума да няма!


По презумпция колкото повече перки и солари се внедряват, толкова повече нужда от газови и въглищни мощности, които да балансират пиковете и честотите. “А и Б” на енергийния икономикс. Но: координираната атака на ЕК с въглеродния данък (квотите) и екоорганизациите (“Грийнпийс”) успешно за кратко време уби въглищната енергетика у нас и в цяла Европа.


В нашия случай обаче е извънредно опасно и е застрашена директно националната сигурност и енергийната обезпеченост на икономика и граждани! Ще се усети като трус и в цяла Европа, защото сме в единна система от пръстени.


По същество ТЕЦ 2 осъществява балансирането на цялата електроенергийна система на България, а ударът по нея, означава проблеми за тези “пръстени” из цяла Европа. Евентуален разпад на системата, ще предизвика щети за милиарди и ще трябват дни да се събере обратно. Дори и германците обсъждат стотина спирания на тока годишно, заради преждевременно изключване на въглищните мощности. Режим на тока в 21 век в лидерите на Европа.


Ову е стандарт за просперитет и цивилизация! Докато нас ни занимават с “мумурандумите”, хората успешно си унищожиха енергетиката и икономиката на страната ни.


Наясно ли са ДАНС с огромните рискове или цялата държава е изпаднала в състояние на тотален управленски инфантилизъм и ступор? И едно е ясно: няма шофьор зад волана. Положението е сериозно и ще го разберем точно около евроизборите, когато ако не се действа сега, ще избият бруталните проблеми в енергийното сърце на България - Маришкия басейн. А там скоро няма да се усеща пулс - с опасни последствия за всички ни.


Оригиналната публикация е от профила на Кузман Илиев във Facebook: https://www.facebook.com/kuzman.iliev


Comments


bottom of page